Svibanj - mjesec zaštite od požara 2015

Ispis
Objavljeno Četvrtak, 30 Travanj 2015 Napisao/la Danijel 3_2015

 

Da je preventiva važna, govore i statistike intervencija u 2014. godini. Tijekom 2014. godine vatrogasci na području Varaždinske županije imali su ukupno 1307 intervencija.

Upravo zbog potrebe kontinuiranog rada na promicanju preventivnih spoznaja, hrvatsko vatrogastvo spomenutu manifestaciju provodi već 40-tak godina, a njen temeljni cilj je upoznavanje pučanstva sa spoznajama o nastanku požara, njegovim posljedicama, te vatrogastvu kao nositelju zaštite i spašavanja osoba i imovine – ističe županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček.  

Ovogodišnju će manifestaciju oko 10.000 članova vatrogasnih organizacija u svim gradovima i općinama Varaždinske županije započeti obilježavanjem Dana hrvatskog vatrogastva, 4. svibnja, te štovanjem sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Među glavnim aktivnostima vatrogasnih organizacija tijekom cijelog mjeseca svibnja vrijedi istaknuti:

- organizaciju obilježavanja Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u ponedjeljak 4. svibnja (prigodne svete mise zadušnice biti će organizirane lokalno u svim gradovima i općinama odnosno župama na području Varaždinske županije);

- edukaciju pučanstva putem 40 000 letaka s preventivnim porukama;

- preglede ispravnosti više od 3 000 hidranata na području županije;

- predavanja vatrogasaca u osnovnim školama i vrtićima uz organizaciju nagradnih natječaja;

- posjete učenika Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Varaždina;

- pokazne taktičke vatrogasne vježbe;

- provjeru interventne spremnosti vatrogasnih postrojbi koje će sudjelovati u realizaciji dislokacije vatrogasnih snaga s kontinenta na priobalje;

- pojačanu suradnju s medijima putem prigodnih stručnih priloga;

- hodočašće vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu (31. svibanj) i drugo.

Ovogodišnja manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara“ ujedno će biti i prigoda za promicanje vatrogasnog poziva u kojem se pozitivne humane ljudske vrijednosti poštuju unatoč današnjem dinamičnom, složenom okruženju.

Copyright 2011 Svibanj - mjesec zaštite od požara 2015. Sva prava pridržana DVD Remetinec
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free