Tijelovo

Ispis
Objavljeno Petak, 08 Lipanj 2012 Napisao/la Danijel

TIJELOVO

 

       Članovi DVD Remetinec su 7. lipnja 2012. godine sudjelovali u svetkovini blagdana Tijelova. Za Katoličku crkvu ova svetkovina znači spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak, odnosno radi se zapravo o sjećanju na posljednju večeru koju je dan uoči svoje muke i smrti Isus održao sa svojim učenicima. Misno slavlje ispred kapele sv. Jane u Remetincu predvodio je vlč. Josip Pavlek koji je naglasio u propovjedi da za današnjeg vjernika Tijelovo znači sudjelovanje na misi, pravednost i solidarnost s bližnjima te da nas Krist poziva da budemo kao što je kruh, jedinstveni i da služimo zajednici, dodavši da upravo ovaj blagdan slavi svetost ljudskoga tijela.

 

Po završetku Sv. mise krenulo se u tijelovsku procesiju do župne crkve pri čemu su vatrogasci zahvaljujući svojim svečanim odorama dali posebnu svečanu notu procesiji. Tom prilikom nosio se Presveti sakrament u kojem se nosi, izlaže i štuje posvećena hostija, a procesijom vjernici sa svojim svećenicima javno svjedoče svoju vjeru. Svetkovina Tijelova ili punim nazivom Svetkovina presvetoga Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan.

Slavi se uvijek devetog četvrtka iza Uskrsa, a poslije svetkovine Presvetog Trojstva, te tom svetkovinom katolici slave i nazočnost Božjeg otajstva u Euharistiji.

Copyright 2011 Tijelovo. Sva prava pridržana DVD Remetinec
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free