Zadovoljni učinjenim!

Ispis
Objavljeno Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 Napisao/la Admin

logo-dvd-remetinec     DVD Remetinec je u subotu 11. 2. 2012. održao svoju redovitu godišnju skupštinu. Na žalost zbog vremena nisu se odazvali naši prijatelji iz Kumrovca te velik dio naše djece. Okupilo se oko 60 članova društva koji su sa pozornošću pratili rad skupštine. Na početku je predsjednik Mato Koščak pozdravio prisutne članove te goste : gradonačelnika D. Hrenića, predsjednika VZG Novog Marofa Nedeljka Vukalovića, tajnika VZG D. Puštadija, predsjednika mjesnog odbora Slavka Vuradina , predsjednika športskog društva Kazimira Koščaka te predsjednik KUD-a Remetinec B. Čikana.

Zatim se minutom šutnje odala počast poginulim hrvatskim vatrogascima i braniteljima.

       Detaljno izvješće o radu podnio je tajnik društva N. Kurtović koji je istaknuo zadovoljstvo radom svih članova kao i suradnjom sa ostalim udrugama. Posebice pohvalan rad na preventivi što je i rezultiralo time da nije bilo većeg požara u našem mjestu.

      Financijsko izvješće je podnio blagajnik društva N.Lacković, koji se zahvalio na financiranju od strane VZG a posebice naših mještana koji svojim prilozima pomažu da se društvo održi već 54. godine.

       Ambiciozan plan rada za 2012. Godinu izložio je K. Pofuk. Posebna pozornost se pridodaje nabavci usisnog voda te nabavci potopne pumpe s kojom bi se moglo počistiti zapuštene bunare.

       Mora se napomenuti da se naš rad nije ponekad dobronamjerno prihvaćalo te da nas se pokušavalo uvući u neke druge vode. Te nas se prozivalo kojekakvim imenima, međutim mi smo humanitarna organizacija koja okuplja veliki broj djece, mladeži i odraslih ljudi kojima je jedini cilj pomaganje ljudima u nevolji. U mjestu su se mijenjalo dosta udruga od civilnih te crkvenih no vatrogastvo je godinama odolijevalo svakom politikantstvu.

    U našem društvu se nalaze sve političke opcije, međutim nikada nečija privatna politička opcija nije imala utjecaja na rad društva. Naši članovi su također i članovi drugih udruga i od strane DVD-a im se nikad nije zabranjivao rad u njima. To je privatna stvar svakog pojedinca a ne da se proziva DVD da drugima oduzimamo članove. Također se zauzimamo za veću suradnju između udruga, da se pozivaju predsjednici udruga na dogovor, da se razmjenjuju mišljenja a ne da se javno i proglasima osuđuje bez prethodnog pokušaja dogovora razgovorom.

Nakon rasprave , riječi gostiju upriličena je i dodjela priznanja za 40-godina rada u društvu i to:

Cindori Ivanu , Pofuk Fabijanu, Šestak Josipu te Kopjar Rudolf.

U Vatrogasnog veterana promovirani su :

Tuk Stjepan, Lacković Mato, Mikolbušec Fabijan te Koščak Antun.

Nakon završetka službenog dijela priređen je skromni domjenak i druženje.

 

                                                             Upravni Odbor DVD

Copyright 2011 Zadovoljni učinjenim!. Sva prava pridržana DVD Remetinec
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free